Våre behandlinger

Hos oss tilbys et variert utvalg av behandlinger innen tannhelse som dekker ulike behov og utfordringer man måtte ha.

Ved å tilby et mangfold av behandlinger, sørger vi for at våre pasienter får tilgang til løsninger som tar hensyn til ens individuelle tannhelsebehov. 

Uansett om du trenger grunnleggende tannrengjøring, behandling av tannkjøttsykdommer, implantater eller estetiske forbedringer som tannbleking og porselensfasader, har vi kompetansen og ressursene til å levere den beste omsorgen.

Se våre priser her. 

 

Trekking

Noen tenner må trekkes. Dette kan skje i situasjoner der tannen er knukket eller prøvd reparert så mange ganger at det ikke er noe særlig med tann igjen eller om man har en betennelse i tannen som ikke går bort.

Noen tenner trekkes ut med tang, andre sitter såpass at man må åpne opp litt for å få tilgang til å ta den ut. Dette er forskjellen på en ukomplisert og en komplisert trekking.

Krone

Når vi snakker om kroner, er dette en erstatning for en ødelagt tannkrone. Enten om det er en fraktur, en stor sprekk i tannen eller et så stort hull at det blir for lite tannsubstans igjen.

Porselen vil bli frest ut og satt rundt tannen som en erstatning til emaljen. Dette er et bra alternativ for å unngå for store fyllinger med dårlige prognoser, for å holde en sprukket tann sammen eller gjenopprette nedslitte tenner på grunn av for eksempel alvorlig tanngnissing.

Rotfylling

Hvis man har et hull eller en fraktur inn mot nerven kan det hende tannen må rotfylles. Det betyr at det da har blitt dannet en infeksjon inni tannen og nerven må fjernes. Nervekanalen vil deretter fylles med et materiale som gjør innsiden av tannen så steril som mulig.

Rotfyllingen gjør ofte at tannen blir sprøere enn vanlig og fyllingen på toppen blir ofte veldig stor. Det er derfor vanlig å anbefale krone på tannen i etterkant slik at den hindres i å sprekke opp eller frakturere.

Protese

En partiell protese vil erstatte enkelttenner og en helprotese erstatter hele tannsettet. Helprotese er det samme som gebiss.

Disse løsningene er avtagbare og et godt alternativ der faste løsninger ikke er et bra eller mulig alternativ.

Bro / Implantat

Bro

En bro vil erstatte en eller flere manglende tenner. Vi preparerer da nabotenner til den tapte tannen og lager porselenspilarer på disse. Festet til hver pilar vil det være en porselenstann som erstatter den manglende tannen. Dette vil se ut som helt friske vanlige tenner.

Hvor mange tenner som skal være med for å få en solid konstruksjon varierer ut fra hvor mange tenner som skal erstattes og kvaliteten på tennene som er igjen og som brukes som pilarer.

 

Implantat

Et implantat vil kunne erstatte en single tann uten å måtte preparere nabotenner, som i en bro.

Dersom forholdene ligger til rette for det, vil en skrue bli satt inn i kjeven og deretter settes det en porselenskrone på skruen. Skruen vil da erstatte selve roten på tannen, og porselenskronen vil erstatte tannkronen.

Periodontitt

Periodontitt er betennelse i tennenes festeapparat. Dersom man lar plakk og bakterier få ligge inn mot tennene lenge, vil beinet som tennene står i til slutt kunne reagere ved å trekke seg tilbake. Da oppstår det en såkalt lomme. Dette er et tomrom mellom hvor tennene er festet i bein og opp mot hvor tannkjøttet ligger. Denne lommen er et perfekt sted hvor plakk og tannstein samler seg opp. Jo dypere lommen er, desto vanskeligere er den å rengjøre. Da trenger man en profesjonell dyprens hos tannpleier eller tannlege, som har utstyr tilpasset rengjøring av slike lommer.

Dersom man ikke gjør noe med dette, vil det kun bli verre. I de mest ekstreme tilfellene av periodontitt har benet rundt tennene trukket seg så mye tilbake at tennene løsner.

Ved behandling av periodontitt måler man alle lommer rundt tennene for å følge med progresjonen. Man tar også de nødvendige røntgenbilder for å få et overblikk av situasjonen. Behandlingen må gjennomføres ved faste intervaller og man vil aldri kunne gjenopprette benet og festet slik det en gang var, men man kan stoppe progresjonen og hindre situasjonen i å bli verre.

HELFO vil dekke en liten del av nødvendig behandling mot periodontitt.

Menneskene bak

Vår klinikk er stolt av å huse et dedikert team av eksperter som arbeider sammen for å gi deg den aller beste tannpleien.

Med fire dyktige tannleger, en tannpleier, tre tannlegeassistenter og en erfaren sykepleierønsker vi å skape en positiv opplevelse, uansett om du kommer inn for den årlige tannhelsesjekken eller mer omfattende behandling.

Åpningstider

Mandag - Fredag
08-16

Kontakt oss

+47 71 21 93 85

post@moldetannbehandling.no

Besøk oss

Fjordgata 2
6413 Molde